Cum alegem firma de curatenie potrivita?

Cum alegem firma de curatenie potrivita?

curatenie-generala      Ne dezamortim usor, usor dupa iarna ce tocmai atrecut si cum altfel daca nu printr-o curatenie temeinica? Ei bine, primavara aduce cu ea ghiocei si raze timide de soare, motiv pentru care multi oameni abia asteapta sa deschida ferestrele si sa lase aerul curat sa le patrunda in case.

        Fie ca avem de curatat propria locuinta, fie ca biroul este cel ce trebuie curatat, numeroase persoane aleg sa angajeze, din lipsa de timp, personal calificat care sa efectueze servicii de curatenie. Mentinerea unui mediu curat este esentiala pentru a incuraja productivitatea afacerii oricarui antreprenor. La urma urmei, un spatiu comercial neingrijit poate furniza clientilor o parere proasta despre businessul dumneavoastra si, mai mult de atat, ii poate stresa pe anjagati. De aceea, majoritatea companiilor aleg sa-si satisfaca aceste nevoi de curatenie cu ajutorul unor firme de curatenie specializate in domeniul curatenie institutionala. Insa, gasirea unei astfel de companii poate fi adesea obositoare pentru antreprenori; de aceea este bine sa luati in considerare urmatoarele sfaturi, asa veti putea decide asupra celui mai bun furnizor de servicii de curatenie pentru dumneavoastra.

Cum alegem firma de curatenie potrivita?

       Cautati recomandari – orice firma de curatenie existenta pe piata trebuie sa aiba un anumit feed-back din partea celor pentru care a lucrat. Intrebati prietenii, membrii familiei si vecinii despre furnizorul de servicii de curatenie pe care l-au angajat si cereti acestora sa va dea o parere sincera. De asemenea, internetul ar trebui sa va puna la dispozitie cateva recentii bune sau reclamatii. Nu in ultimul rand puteti cere ca firma sau persoana pe care o angajati sa va ofere o lista de referinte pe care sa le puteti contacta.

activitati-de-curatenie

       Verificati acreditarea ­– toate firmele de curatenie care functioneaza legal dispun de o acreditare care le permite sa efectueze servicii de curatenie in intreprinderi, in apartamente sau in alte locuri. Orice persoana fizica sau juridica pe care o angajati trebuie sa fie inregistrata. De ce este necesar sa faceti acest lucru? Deoarece in cazul in care ceva este rupt, furat, stricat sau daca cineva se raneste la locul de munca, puteti sta linistiti. Indiferent daca angajati o persoana sau o echipa de curatenie, asigurati-va ca discutati inca de la inceput despre posibilele situatii mentionate mai sus. “Licentiat si asigurat" sunt cuvinte absolut cruciale atunci cand angajati un serviciu de curatenie.

        Verificati personalul – alegerea unei companii profesionale de curatare poate fi o idee minunata, deoarece veti avea o echipa de experti care lucreaza pentru dumneavoastra. Cu toate acestea, ar trebui sa luati in considerare formarea si calificarile fiecarei persoane care va este atribuita. Asigurati-va ca membrii sunt constienti de reglementarile privind siguranta mediului. De asemenea, luati in considerare tipul de produse de curatare si procedurile de curatare utilizate.

         Stabiliti costurile – este bine ca acest aspect sa fie discutat inca de la inceput. In cazul in care trebuie sa angajati firma de curatenie pentru o singura vizita, ori in situatia in care aveti nevoie de serviciile acesteia o data pe saptamana sau de cateva ori pe luna, intrebati si stapiliti preturile. Aflati exact ce servicii sunt incluse in acest pret si puneti in balanta investitia. De asemnea, cand decideti sa angajati o anumita firma de curatenie, asigurati-va ca aveti un acord scris cu aceasta, acord ce clarifica exact serviciile oferite si costul acestora.

         Cautati experienta – este de la sine inteles ca o firna cu o durata mare de viata pe piata a acumulat de-a lungul timpului experienta necesara pentru a face fata diferitelor situatii – dintre cele mai dificile. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa inclinati spre angajarea unei firme de curatenie care dispune de a anumita experienta.

curatenie-institutii

       Discutati programul – intreprinderile si organizatiile au diferite ore de functionare. De exemplu, o institutie financiara ramane deschisa in timpul zilei si se inchide toata noaptea, in timp ce un club de noapte opereaza toata noaptea si ramane inchis in timpul zilei. Asigurati-va ca serviciul de curatenie pe care il alegeti se poate plia pe programul de functionare al afacerii dumneavoastra. Trebuie sa cautati o echipa care sa poata efectua servicii de curatenie fara sa va intrerupa businessul.

     Efectuati o lista cu cerinte – fiecare afacere are propriile cerinte individuale de curatare. Inainte de a angaja o firma de curatenie trebuie sa discutati clar asteptarile dumneavoastra. Firmele profesionale de curatare vor avea, de obicei, o lista de verificare care poate fi adaptata nevoilor dumneavoastra specifice.