Curatenie de primavara

Curatenie de primavara

Curatenie de primavaracuratenie de primavara este intotdeauna binevenita deoarece confera un aspect placut casei, recreaza un nivel ridicat de confert si de aer curat nepatat de praf sau miros. In cele ce urmeaza, va oferim cateva sfaturi de care sa tineti cont cand doriti sa va apucati de o curatenie de primavara, sau, asa cum este cunoscuta mai rar, o curatenie generala.

Cum facem curatenie de primavara

1 Lucrati de sus in jos, din inauntru spre exterior, pentru a evita din nou ceea ce tocmai ati curatat.

2 Faceti cate o camera, chiar si o zona a unei incaperi anume, pentru a evita zone uitate si ca atare neterminate. Satisfactia de a vedea o camera complet curata in urma muncii grele depuse face sa se simta ca tot efortul merita si creste dorinta de a curata si mai mult.

3 In timpul curatarii, reduceti plimbarile in jurul casei prin depunerea temporara a obiectelor intr-un loc pe traseu, dar nu si la destinatia lor finala.

4 Nu faceti doua lucruri simultan. Spre exemplu dupa curatarea cu solutie speciala a cabinei de dus sa se curete cu apa apoi.

5 Realizati mici reparatii daca sunt elemente disfunctionale. Daca nu sunteti la indemana, angajati pe cineva.

6 Investiti in manusi de cauciuc sau din vinil bune pentru a va proteja pielea si unghiile.

7 Inainte de curatarea podelei aspirati intregul praf din camera. Incercați pamatufurile de pene sau de matase, mai ales cele extensibile pentru a ajunge deasupra ferestrelor si a carcasei usilor si in colturi. Carpele de uz casnic sunt nepretuite pentru locurile de munca care necesita o carpa umeda - fibrele naturale functionează cel mai bine.

8 Cumparati mopurile cu un mecanism de presare (excelente pentru podele de vinil, linoleum sau pardoseli din ceramica) si o galeata de mare capacitate - unul cu o scara de măsurare ajuta la corectarea raporturilor de solutie-apa.

9 Nu va rezemati maturile pe capatul firelor lor. Le va distruge forma si va diminua eficacitatea lor. In schimb, obtineti un suport pentru maturi.

10 Utilizati un aparat Swiffer pentru imprastierea usoara a prafului pardoselii, sau matura preferata sau atasamentul in vid pentru a curata podelele din lemn de esenta tare. Apoi, umeziti-o cu un detergent usor, cum ar fi Murphy Oil Soap.

Aveti nevoie de mai multe sfaturi de curatare de primavara

Cea mai buna solutie de curatare pentru frigider este o combinatie de apa, sare si soda. Actiunea de stropire a apei din sifon se combina cu textura abraziva a sarii, pentru a face o curatare excelenta.

Cea mai buna modalitate de a scapa de acumularea de mizerie in jurul robinetului este de a pune prosoape de hartie peste dispozitivul de fixare, inmuiat cu otet si apoi lasat sa actioneze timp de o ora. Depozitele de mizerie se vor inmuia si vor fi mai usor de indepartat.

Curatati ferestrele cu o carpa moale si apa cu sapun, apoi stergeti-le cu o alta carpa. De asemenea, puteti merge la un magazin de piese auto și puteți cumpara o rascheta de parbriz, care curata foarte bine.

In cazul in care draperiile impiedica trecerea usoara a luminii din cauza prafului atunci scoateti-le de la fereastra si le rulati prin ciclul de aer-puf în uscator impreuna cu un prosop umed (pentru a scoate praful) timp de 15 minute.