Indepartarea mirosului de tigara

Indepartarea mirosului de tigara

     Mirosul de tutun este foarte neplacut chiar si pentru fumatori, sa nu mai vorbim despre nefumatori pentru care reprezinta un adevarat chin. Desi cei mai multi dintre dumneavoastra care se confrunta cu aceasta problema au incercat tot felul de trucuri, de la spray-uri de camera anti-tabac pana la betisoare parfumate, acestea nu sunt de ajuns, ba chiar combinatiile de mirosuri pot deveni uneori suparatoare.

    Stergeti praful in fiecare zi in camerele in care se fumeaza frecvent. Praful si tutunul se amesteca iar rezultatul nu va fi deloc unul foarte placut. De asemenea, este important sa stergeti toate obiectele decorative precum si geamul interior al ferestrelor pentru ca fumul de tigara efectiv se lipeste de tot.

    Aspirati foarte bine intreaga locuinta si stergeti covoarele cu apa si otet. Otetul este un ingredient minune pentru curatenie.

    Citricele, in special sucul de lamaie, sunt ideale pentru improspatarea aerului din locuinta si pentru indepartarea mirosurilor neplacute. Stoarceti o lamaie si amestecati sucul rezultat cu apa si turnati totul intr-un recipient cu pulverizator. Pulverizati solutia in intreaga incapere.

    Indepartarea mirosului de tutun din casa este imposibil de realizat daca locuinta nu este aerisita. Este important sa aeristi cat de mult este posibil.
160x120_095871cumsascapidemirosulneplacutdepisicadincasa
    Curata temeinic covoarele. Intrucat acestea absorb mirosul de tigara, se impune igienizarea lor periodica. Poti folosi un produs standard de curatare si/sau poti presara bicarbonat de sodiu, pe care, dupa 15 minute, sa il aspiri din covor. La fel de bine poti presara pe covor un amestec de 250 g de borax si 500 g de malai. Lasa-l sa actioneze o ora, dupa care aspira temeinic. Daca aceste metode nu dau rezultatele scontate, foloseste un sampon pentru covoare.

    652x450_094788invatasacureticorectperetiicasei_400

Spala peretii. Folosind un detergent universal, spala delicat peretii fiecarei incaperi. Este important sa nu imbibi peretii cu apa: daca umezeala abundenta penetreaza peretii, poti avea parte de o sumedenie de probleme. In situatia in care aplici acidental prea multa apa pe perete, usuca rapid portiunea afectata cu un un uscator de par.
   

 

  Varuieste. Daca mirosul de tigara nu dispare complet dupa spalarea peretilor, se impune varuirea acestora. Pentru a evita penetrarea viitoare a mirosului de tigara in pereti, poti folosi o vopsea lucioasa.

   

652x450_085295cumsacuretidraperiile_400

Curata draperiile, fetele de perna, tapiteriile si orice alte materiale textile aflate in incaperile casei in care a patruns mirosul de tigara. Daca aceste textile pot fi igienizate in masina de spalat, foloseste detergent cu fosfati, plus o masura de balsam de rufe si, daca se preteaza tesaturilor, inalbitor. In cazul textilelor sensibile, apeleaza la curatarea profesionala.